Hoppa till huvudinnehåll

Om Penseo

Penseo är inte som alla andra barn. Penseo är annorlunda. Nedan berättar vi lite kort, varför – och på vilket sätt.

Penseo föddes av några idealistiska eldsjälar som ville förändra världen. Personer som var drivna av tanken att vi tillsammans kan göra den här världen till en lite bättre plats att leva på — men bara om vi alla hjälps åt.

Vi insåg att vi är bra på det vi är bra på: design, utveckling, strategisk kommunikation. Men vi insåg samtidigt att dessa kompetenser inte räcker till för att förändra världen. Det behövs eldsjälar som brinner för sina frågor. Ideella krafter som jobbar för att de svagaste ska få en röst och en bättre tillvaro. Det behövs kvinnojourer och biståndsorganisationer. Vi behöver föreningar som kämpar för djurens rätt och miljön behöver organisationer som verkar för dess bevarande.

Alla dessa organisationer och föreningar är så mycket bättre på att förändra världen än vad vi som enstaka individer någonsin kan vara.

Det är ur den insikten som idén om Penseo föddes: vi vill vara ett företag som fokuserar på att hjälpa ideella och icke-kommersiella organisationer att föra ut sina budskap. Det gör vi genom att erbjuda förstklassiga tjänster till skrattretande priser. Hos oss betalar ideella organisationer självkostnadspris — inte ett enda öre mer. Vi arbetar även med kommersiella krafter (varav många medvetet anlitar oss för att stödja vår ideella verksamhet).

De enda som vi aldrig kommer att samarbeta med är organisationer som inte delar vår värdegrund. Rasistiska, kvinnofientliga, våldsförhärligande och andra organisationer göra sig icke besvär.